Hey girl!

Vi är dina nya bästa tjejkompisar, din clique. Det här är en plats där DU står i centrum! Här hjälper vi varandra med allt från högt till lågt. Min svärmor går mig på nerverna (we feel you), jag vet inte vad jag ska ha på mig (we got you), jag vill investera mina pengar men vet inte hur? (we understand you), jag är intresserad av en kille vad ska jag göra? (lets talk about it), vad fan ska jag laga till middag? (let’s figure it out).

Rutiner

Hur får man tillbaka sina rutiner? Jobbar just nu hemifrån och har helt tappat precis alla rutiner. Gör allt jag ska men alltid i sista sekund så arbete blir väldigt ångestladdat. Äter inget och sover dåligt. Vissa dagar kan jag ligga i sängen till middag och göra det jag ska men bara vänta på att förhoppningsvis få någon impuls att laga lite mat. Då blir jag istället mätt direkt och sedan snabbt hungrig, men då är det bara att vänta tills nästa middag, osv.

/ Denizze

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Majsan
Majsan
2 months ago

Jag har jobbat hemifrån i flera månader nu och har jobbat mycket för att skapa rutiner som passar mig. Jag måste ha dessa rutiner känner jag för att må bra!! Så tips är att skriv när vad du ska göra varje dag, men också när du ska äta lunch, vad du ska laga, om du ska träna osv.

Jag går alltid en morognpromenad så jag får lite luft och energi på min rast vid kl. 09. Väldigt skönt och gör mig så mkt piggare! sen försöker jag äta en bra frukost. På min lunchrast har jag sedan innan bestämt vad jag ska äta. så jag fixa med det och brukar även hinna med en liten nap. När jag väl slutar jobbet sen försöker jag äta lite mellanmål och åka iväg och träna. Det är sååå farligt att ta en liten nap efter jobbet tycker jag, för jag kommer aldrig upp i sängen sen haha. Så om jag är trött försöker jag lägga mig tidigt istället.

Försök att bestäm innan och handla till middag några dagar så blir de kanske lättare att äta och roligare att laga!

OliviaC
OliviaC
2 months ago

Enligt mig så är det väldigt viktigt att man får en bra start på morgonen. Äta en god frukost, ta en varm och härlig dusch, gå en promenad. Jag känner igen mig i det här att man skjuter upp saker till sista minuten. Har börjat tänka att det är bara att göra de så är de avklarat. Så behöver man inte sitta och nojja över att man inte gör de man ska. Det som har hjälpt mig väldigt mycket är att planera och skriva upp listor. Om man har en lista på saker som man ska göra under en dag blir det lättare att göra dem eftersom att man kan bocka av dem efterhand och då känner man sig duktig över att man har gjort dessa sakerna. När det gäller mat brukar jag sätta mig varje söndag och planera maten för veckan. De gör att jag blir mer taggad på att laga maten. Annars kan de lätt bli att man tar någon färdig mat eller inte gör någon mat alls. Om man ser fram emot något blir det lättare att göra det sen.

__Stina
__Stina
2 months ago

Hej! Jag har pluggar på högskolan men sedan Corona kom så har jag haft distans sedan mars förra året. Jag tyckte det va jobbigt från början för jag fick ingen rutin på mitt liv, dagarna flöt ihop för jag var bara hemma. tycker det har varit svårt att få in en bra rutin men sedan december tycker jag att jag har lyckats ganska bra.

Som de tidigare kommentarerna har skrivit så är morgonen viktig. Jag ställer alltid klockan, trots att jag har en “ledig dag” och går upp i tid, sen såklart är man ibland helt slut och inte pallar…

Jag startar morgonen med antingen promenad eller ett pass på gymmet, för jag vet att kommer jag inte ut på morgonen, så kommer jag inte ut alls, och man kommer verkligen igång om man har rört på sig lite. Jag äter frukost och lunch typ samma tider varje dag. och sen så förhåller jag mig till att jag endast sitter och pluggar ett visst antal timmar, sen får de vara bra för dagen.
Har en sambo som jobbar heltid mellan 8-17/18 så när han kommer hem så siktar jag på att lägga ifrån mig skolan. Då vet jag att jag har fram tills den tiden, och det blir inte att jag skjuter fram allt då.

Eftersom man jobbar eller pluggar hemifrån kan de bli att man stannar uppe längre, bara för att man vet att man ska vara hemma dagen efter. Men försök ändå att lägga dig i tid. Då blir de också lättare för dig att komma upp på morgonen.
Kram

ems
ems
15 days ago

Det er ikke sikkert du skal få tilbake dine rutiner, men heller skape nye rutiner som er tilpasset din «nye» hverdag. En kveld satt jeg oppe med roomien min og sa «jeg vil bli en som står opp tidlig for å se på god morgen tv før jeg starter på jobb». Hun sa «det kan du jo bare gjøre, jeg kan stå opp med deg hvis du vil». Så startet vi å ha på alarmen 7.15, drikke kaffe og spise frokost før dagen starter. Det er noe man gleder seg til. Blir ekstra hyggelig å tenne litt lys, ha pledd i sofaen osv. Vil også anbefale deg å lage enten liste eller tidsskjema med dagens/morgendagens oppgaver. HUSK: ikke for mange oppgaver, da blir du skuffet om du ikke klarer alle.

Nå som mange går glipp av det sosiale på kontoret så kan det være fint å booke inn en FaceTime kaffe eller lunsj ila dagen 😊

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna