Hey girl!

Vi är dina nya bästa tjejkompisar, din clique. Det här är en plats där DU står i centrum! Här hjälper vi varandra med allt från högt till lågt. Min svärmor går mig på nerverna (we feel you), jag vet inte vad jag ska ha på mig (we got you), jag vill investera mina pengar men vet inte hur? (we understand you), jag är intresserad av en kille vad ska jag göra? (lets talk about it), vad fan ska jag laga till middag? (let’s figure it out).

Aktier tips???💰

Vilka är era favvoaktier och vilka tror ni starkast på just nu?! Behöver lite tips, jag är ny på marknaden!!

 

/ Mysan.b

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

8 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ellis
Ellis
10 months ago

Hejsan! Jag har länge kört på en fond som heter Swedbank Robour ny teknik A , och den har gått upp 25% för mig, den är alltid stigande på lång sikt så den rekommenderar jag verkligen!! Annars har jag hört mycket bra om Avanza Zero som jag funderar på att lägga in lite pengar i!

Lycka till!!

Hanna Friberg
Admin
Hanna Friberg
9 months ago

Hallå!!! Gud vilken rolig tråd, hoppas fler svarar! Jag är också ny på markanden och vill lära mig ALLT om aktier.

arneweise
arneweise
9 months ago

Hej!

Är man helt ny kan fonder vara en bra idé, du köper andelar i en fond som i sig köper aktier och du får ta del av alla dess uppgång/nedgång. Billigare & enklare än att köpa enskilda aktier.

Om ni ska köpa aktier är bra “nybörjartips” att:
Äga flertal aktier, sprid risken på åtminstone en handfull aktier.
Köp aktier i olika brancher, olika delar av världen och med olika storlek på bolagen.

Vill du köpa lite färre aktier kan du investera i investmentbolag, alltså bolag som i sig investerar i olika bolag och branscher.. du får du alltså automatiskt en riskspridning 🙂

Köp inga flugor eller trender,

matildak
matildak
9 months ago

Finns så mycket information att ta del utav, men avanza har mycket bra info.
https://www.avanza.se/lar-dig-mer/avanza-akademin/fonder/vad-ar-fonder.html

Fördelar med fonder som de andra tipsat om är med ett ISK konto (kan heta olika för olika banker) så schablonbeskattas de 1,25% ca, för att sen vara utan vinst skatt.

Aktier går de generellt att få snabbare utveckling på där tror jag på sats på förtag som du tror på. Där har du istället en vinst skatt på 30% och du måste deklarera för den.

Hoppas du gör någon bra affär!

Många kramar

arneweise
arneweise
9 months ago
Reply to  matildak

Man kan köpa aktier i ett ISK också….

Emma1224
Emma1224
9 months ago

Hej! Mitt tips är först och främst att inte investera i pengar du inte har råd att förlora! Aktier är alltid en risk, även fonder. Jag började investera sommaren 2020 och före det läste jag en del böcker och mycket forum om detta. Tips är att använda sig av Avanza tillsammans med appen TradingView för att se aktiernas utveckling i förväg.

Jag investerar mycket i förnybar energi, då miljöfrågan är mycket aktuell just nu och solenergi etc ser ut att gå framåt.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna