Hey girl!

Vi är dina nya bästa tjejkompisar, din clique. Det här är en plats där DU står i centrum! Här hjälper vi varandra med allt från högt till lågt. Min svärmor går mig på nerverna (we feel you), jag vet inte vad jag ska ha på mig (we got you), jag vill investera mina pengar men vet inte hur? (we understand you), jag är intresserad av en kille vad ska jag göra? (lets talk about it), vad fan ska jag laga till middag? (let’s figure it out).

TW Söka vård för ätstörning

Varnar för triggers. Det känns så tabubelagt att prata om och vill inte trigga någon genom att ta upp detta men jag behöver stöd och vet inte var jag ska vända mig. Jag tror jag har en ätstörning men hur vågar man söka vård? Ingen i min närhet vet vad som pågår i mitt huvud. Att äta ihop med andra kräver ALL min energi. Att jag allra helst äter själv/i hemlighet och får ångest när folk frågar/kommenterar min mat/mina matval/mitt ätande. Det här går inte längre, det tar så mycket energi från mig att hela tiden tänka på mat/ätande/vikt/utseende och att hur bra/värdefull jag är sitter i de begreppen och mina matvanor. Är det någon som har varit i min sits? Att söka vård utan att ens ha en endaste person som vet om mina problem och kan stötta mig känns så himla långt bort från vad jag vågar men jag vågar inte heller berätta för någon. Känns som folk inte kommer tro mig då jag är normalviktig och väldigt ”duktig” på att dölja allt plus att jag skäms. Om någon har tips, snälla skriv <3

/ nellibelli

2 svar

  1. Hej! Du ska absolut inte behöva må såhär, men det är jättebra att du vill göra något åt det. Mitt tips är att kontakta en kurator eller skolsköterska (om du går i skolan) eller vården/vårdcentralen. Du kan även kontakta Frisk & Fri eller kanske prata med någon via en vårdapp. Vänta inte. Du förtjänar att må bra! När det tar emot att söka hjälp så se det som att du ger dig själv den bästa gåvan som finns, ett bättre mående. Att berätta om dina problem och tankar för någon som är kunnig kommer att ge dig nya perspektiv och verktyg för att bli fri från dem.

    Jag hoppas du får den hjälp du behöver! Och kom ihåg, du ska verkligen inte skämmas över att du mår som du gör. Jag förstår att det är svårt att öppna upp sig för nära, men jag tror att om du vänder dig till någon i din närhet som du litar på så kommer du att känna dig mindre ensam. Jag är säker på att den personen kommer att lyssna på dig och finnas där som ett extra stöd. Lycka till och stor kram! <3

    https://www.friskfri.se/kontakt/

  2. Hej <3 Som Aurora skrivit – så bra att du vill göra något åt ditt mående, du ska inte behöva må såhär. Jag var sjuk i min ätstörning i 2 år innan jag sökte hjälp, och även om jag inte pratade om den så visste mina nära att jag inte mådde bra. De behöver heller inte veta för att du ska söka vård, och när du får hjälp sen kan de stötta dig i att berätta för dina nära så att du även får stöd på hemmaplan. Jag var också normalviktig (vilket många faktiskt är), jag tror det är en felaktig uppfattning att ätstörningar främst handlar om hur man ser ut. Det mesta av sjukdomen sker ju inuti en, och styr hela ens liv. Och försök tänka på ätstörningen som just det, en sjukdom. Det betyder att du kan söka hjälp, och bli frisk. Det finns enheter för ätstörningar och de är sjukt professionella och experter på ätstörningar. När jag ringde och ville skriva in mig brast allt för mig, för det blev så tydligt hur sjuk jag var. Ring, ring, ring! Livet kan vara så mycket bättre än när man är kontrollerad av en sjukdom. Hittade en länk på Frisk och Fri där du kan välja ditt län och se hur du söker vård: https://www.friskfri.se/fa-hjalp/vard/ Kram till dig!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

YOUR POSTS

Smycken!!!

Hi girls!! Jag konfirmerar mig i sommar och behöver tips på smyckesidor. Som säljer alla typer av

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna