1. Sitt i det en stund. Känn in det och låt det komma. Det kan ta 30 min – 1h innan du verkligen kan kan känna vad det är men när det kommer. Observera det. Ångest är känslor i kroppen som fungerar som en uttömning. Det är en känsla. Inget du behöver eller ska identifiera dig själv med. Låt det kännas och var medveten om att det snart kommer gå över.

2. Duscha kallt. 

3. Skriv ner vad som triggar din stress och ångest och vad du kan göra för att minska den. Fråga dig själv varför minst 5 gånger för att gräva på djupet. Typ: ”Jag har ångest för att jag inte har känt mig som en bra vän den senaste tiden” Varför känner du så? ”Jo, för att jag är rädd för att mina vänner ska lämna mig” Varför är du rädd för det? ”Jo, för jag gillar inte vara ensam” Varför gillar du inte att vara ensam? ”För det känns skrämmande”. Varför känns det skrämmande? ”Jo, för klarar jag mig själv?” Hänger ni med? Oftast bottnar det i något helt anat än du tror.

4. Värm en värmekudde och lägg på bröstkorgen.

5. Ut i naturen utan musik, lämna mobilen hemma, rensa tankarna och bara gå ut och promenera och se dig omkring. Att komma ut i friska luften gör sådana underverk. Det kommer kännas mycket bättre än om du gräver in dig i din lägenhet.

6. Tänk på saker du är tacksam för.

7. Testa andningsövningar på youtube. Hale breathwork heter en bra.

8. Prata med en vän och berätta allt som du tänker på och känner. Vänner är jättebra i sådana här lägen att bara få prata av sig med.

9. Prova omvärdera situationen. Om du har prestationsångest t.ex. (som jag Hanna har) försök tänka. Vad är det värsta som kan hända om jag inte presenterar?

10. Att ta reda på varför man känner som man gör är det bästa sättet att bli av med det för då kan man kontrollera det bättre. Så att ställa sig frågan, varför, varför och varför om och om igen som punkten ovan är väldigt bra.

11. Gråt ut det. 

12. Drick inget kaffe.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna