Hey girl!

Vi är dina nya bästa tjejkompisar, din clique. Det här är en plats där DU står i centrum! Här hjälper vi varandra med allt från högt till lågt. Min svärmor går mig på nerverna (we feel you), jag vet inte vad jag ska ha på mig (we got you), jag vill investera mina pengar men vet inte hur? (we understand you), jag är intresserad av en kille vad ska jag göra? (lets talk about it), vad fan ska jag laga till middag? (let’s figure it out).

Stanna kvar eller göra slut?

Hej tjejer!

Har varit tillsammans med min pojkvän i snart 3 år och jag har de senaste månaderna börjat fundera på om det är värt att stanna kvar.

Vi har börjat leva vars ett liv, han sitt med sina vänner och hobbys och jag mitt med mina vänner och mina hobbys.

Vi har bott tillsammans sen början, vi flyttade då hemifrån och flyttade ihop direkt. Detta är något som jag har börjat tänka på, att vi kanske träffades för tidigt. Att vi båda hade mått bra och mognat på ett helt annat sätt om vi hade bott ensamma först.

Vi bråkar inte och det är egentligen inget som har hänt. Men jag börjar undra om det är rätt.
Jag älskar honom så det gör ont och en del av mig vill verkligen att detta ska fungera. Men en del av mig är rädd för att det inte kommer bli bättre och jag vill inte vara kvar i förhållandet ett år till för att sen inse att det inte fungerar. Ska vi göra slut så gör jag det hellre idag än om ett år.

Är det någon som känner igen sig och som kan komma med några råd? Jag vet nämligen inte alls vad jag ska göra just nu. Jag älskar honom, han älskar mig, men just nu är vi mer som två rumskamrater som ses för att äta middag några kvällar i veckan.

/ elisabethelinor

3 svar

 1. Har ni pratat om hur du känner? Jag vet att jag är sådan att jag går runt och föreställer mig att saker är värre än vad de är och tror att det är sanningen, när det inte alls är det. Ofta har jag gått och ”hittat på” problem eller saker att störa sig på, vilket leder till att man frågar sig själv om det är såhär ett förhållande ska vara. Men sen när man väl pratar om det tillsammans med ens respektive är det ett icke-problem eller något som ens partner är villig att jobba på.

  Jag tror mycket ligger i att man brister i kommunikationen och att man kanske inte alltid vågar ta upp något som ändå är så pass känsligt som att man börjar tvivla. Men jag skulle ändå rekommendera att prata, man behöver ju inte säga att man funderar på att göra slut, utan mer prata om vilka förväntningar man har på varandra. Kanske då, i ditt fall, att det vore trevligt att göra lite mer tillsammans?

  1. Tack för ett superbra svar!

   Vi är överlag ganska dåliga på att prata med varandra. Men vi pratade om just detta igår och båda känner att det är något som inte stämmer.
   Han är villig att jobba på det, vilket jag oxå är. Men jag är rädd att det gått för långt för min del, att jag inte kan kämpa och få det att fungera.

   1. Det är ju ett första steg iallafall, att ha lyft frågan! Sen får man inte glömma att ett förhållande går ju självklart upp och ner och kräver ständigt arbete. Eftersom att ni båda känner att något inte stämmer, kan det vara så att ni lite tar varandra för givet?

    Jag kan ju bara referera till mig själv, men när jag och min sambo glömmer bort att visa varandra kärlek och hur mycket vi faktiskt tycker om varandra då känner jag precis som du gör nu och undrar om det är såhär det ska vara. Det beror också mycket på att mitt kärleksspråk är att använda ord och beröring som en bekräftelse. Men så kommer man på att det är det som har saknats och rätt snabbt känns det bättre för mig igen.

    Nu är det ju svårt att hitta på något pga corona, men en tanke är ju att ni tar lite tid för er själva och bara pratar? Vi gjorde så att vi lagade en pangmiddag, drack alldeles för mycket vin och pratade om ALLT vi kände och tyckte samt vad vi förväntar oss av ett förhållande och efter det löste sig mycket för oss. Kanske kan ni hitta er ideala situation för att göra detsamma?

    Annars får man ju aldrig glömma att det inte är olagligt att göra slut, hur skit det än känns. <3

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

YOUR POSTS

Smycken!!!

Hi girls!! Jag konfirmerar mig i sommar och behöver tips på smyckesidor. Som säljer alla typer av

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna