NEW YORK

 

Många som bor i New York påstår att det inte går att jämföra den staden med någon annan i hela världen och jag förstår vad dom menar. Jag har varit i New York så många gånger nu att jag tappat räkningen och jag är alltid lika blown away efter varenda gång jag kommer hit. Det känns verkligen som att man kan vara sig själv här utan att någon dömer en. Folk är otroligt networking och öppna och intresserade för att lära känna nya människor. Det är alltid puls och rörelse och jag älskar känslan av att det alltid finns något att göra.

 

Åker man hit för allra första gången så tycker jag faktiskt att man måste ge sig själv en vecka för att inte behöva stressa igenom sevärdheter, uteliv och restauranger, då det finns så himla mycket. En tur och retur resa till New York kan man hitta för 3000-4000kr. Boende för en vecka för två personer brukar kanske landa på ca 10 000 per person om man inte bor lyx, lyx. New York är en av de dyrare storstäderna men du kan hitta billiga och bra boenden vilket jag brukar lyckas med. Bokar oftast via Hotels.com

 

Det är superenkelt att hitta och ta sig runt i stan då alla gator är raka och man räknar blocks, 44th, 45th, 46th street osv. För att uppleva New York på bästa sätt tycker jag att man ska snöra på sig promenadskorna och promenera så mycket som möjligt. Googla och sök information innan avresa också så att du har lite koll när du kommer dit. Det kommer bli mycket roligare för dig om du gjort lite research, annars blir det oftast bara överväldigande och rörigt eftersom att det är en stor stad.

VART SKA MAN BO?

Manhattan är egentligen uppdelat i tre olika områden, Uptown, Midtown och Downtown och jag skulle föreslå att bo i Downtown första gången man besöker NY. Men gillar också Uptown. Midtown kan man skippa att bo i tycker jag. Tips är att kolla och spontanboka boenden på Hotels Tonight också. Där finns små boutique hotel till jättebra priser samt superbra sista minuten erbjudanden på bra hotell. En kompis från New York tipsade oss om denna hemsidan när vi var där sist.

 

Uptown

I Uptown ligger Upper East Side (där mycket av Gossip Girl spelades in), Upper West Side, Harlem och Norra delen av Central Park. Här är det lite dyrare att bo och det är något lugnare tempo än nere i Downtown och Midtown. Jag personligen älskar Uptown eftersom att det finns så mycket fina byggnader, vackra husfasader, breda och lugnare ator och lyxiga butiker och det är här uppe jag bor nu och kommer bo dessa tre månader.

 

Midtown

Snöa inte in er på att man ska bo nära Times Square (många tänker det första gången man åker hit) för det är alldeles för hetsigt tycker jag. Det enda som är nice med att bo i Midtown är väl egentligen att du är i mitten av allt och att det är gångavstånd till många sevärdheter så som Rockefeller Centrer, Empire State Building, Shoppingen på 5th Avenue, Södra delen av Central Park, Madison Square Garden osv. I Midtown ligger alla skyskrapor och butiker men inte så mycket bra restauranger och klubbar.

 

Downtown

Snöa inte in er på att man sJag älskar Downtown och här hittar du Financial district, China town, Little Italy och de trendiga stadsdelarna: Chelsea, Meatpacking district, Greenwich village, Tribeca, Soho och Nolita. Här ligger många klubbar, barer och restauranger och massvis med shopping. Det är mest nice att bo här och hänga här. Jag brukar bo här nere oftast när jag är i New York. För här finns som sagt mest coola och härliga caféer, restauranger etc och det är mer ”häng-vänligt”. Även nära över till Brooklyn vilket är nice.UP

WHAT TO DO

Helt ärligt talat så låg inte en promenad över Brooklyn Bridge högst på to do listan första gångerna jag besökte New York. Men nu gör den definitivt det! Det är verkligen något speciellt med att gå över den här maffiga bron med den där fantastiska utsikten över Manhattan, speciellt i solned- eller uppgången. Missa inte heller Brooklyn Bridge Park på Brooklyn-sidan där man kan njuta än mer av Manhattans skyline. Eller de trevliga rooftopsen som finns med utsikt över hela Manhattan. Harriets Rooftop på 1 hotel och Water Tower på Williamsburg Hotel är två stycken nice rooftops. Soho House är också sjukt nice, men där krävs det att man är medlem eller känner någon för att komma in.

Åk upp i Top Of The Rock / Rockefeller center

Jag förstår att man gärna vill åka upp i Empire State Building men jag personligen tycker verkligen att Top Of The Rock är tio gånger bättre. För då man får en utsikt över både Empire State Building och Central Park där uppe. Om ni vill vara där i sunset time så får ni räkna med att det tar minst 40 minuter att komma upp. Vi hann precis när jag var där, men det var på håret. Så var hellre där lite tidigare om ni vill se utsikten i både dags- och kvällsljus.


Staten Island Ferry

Stans bästa utsikt över Frihetsgudinnan kostar inte en spänn. Staten Island-färjan är en pendelfärja som är helt gratis och går väldigt ofta. Se till att åka tidigt på morgonen och undvik helgdagar dock så du slipper långa köer och mycket folk..

Bagatelle Brunch

Ni får inte missa Bagatelles dagsfester som de kör på helgerna. De är så roliga. Och det var hundra procent det roligaste på min Birthday Weekend. Boka bord, käka brunch och gå dit kröksugna för det var så rolig fest att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Perfekt helgaktivitet haha!

 

High Line

The High Line är en gammal järnvägsräls som ligger på en upphöjd bana som slingrar sig längs med västra sidan av Manhattan ungefär från 34:e gatan och ner till 12:e gatan. Det är supermysigt att strosa omkring där med utsikt över Hudson River och alla miljondollar våningar. Helt klart en favorit, för jag älskar ju att kolla in i lägenheter och drömma mig bort om att en dag bo så och det kan man göra när man promenerar High Line. Men även här skulle jag undvika helgdagar och rusningstider.

 

Hesta coola, nya, trendiga träningsformer

stiderDet finns så mycket häftiga träningsklasser i New York som kan vara roligt att testa på. Jag var bland annat på en supercool meditationsklass häromdagen och det finns trampolin workouts, roliga cykelklasser och en jäkla massa spännande pass och gym som är väldigt inspirerande att gå och testa på.

WHETE TO SHOP

Alo Yoga

Finns endast i NY och LA and I love it. Det är träningskläder som är skitsnygga. Ni måste göra ett besök här. Jag går alltid härifrån med något.

 

 

DSW

Rader och åter rader av designerskor hittar du på Designer Shoe Outlet. Organiserat och bra sortiment, till skillnad från många outlet-butiker. Flaggskeppet finns vid Union Square.Filenes Basement/Marshalls/TJ Maxx/Burlington Coat FactoryHär säljs förr-förr-förra årets märkeskläder MEN det gäller att ha tålamod. Vid första anblick kommer allt du ser kännas som fult skräp, men man kan absolut fynda ordentligt här. Speciellt när det kommer till väskor och skor.

 

Re:bag och The Real Real

Två stycken second hand butiker som jag älskar. Re:bag har endast väskor och jag hängde där alldeles för ofta när jag bodde i LA då denna butiken finns både i LA, MIAMI och NYC. Men The Real Real är en ny favorit. De har sjukt mycket snygga skor, väskor och kläder. Finns även massa andra bra vinatage butiker (speciellt i Brooklyn) som ni inte får missa.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna