Inlägg innehåller adlinks/ reklamlänkar

När det kommer till mitt hår är jag väldigt petig. Det är få som får röra det och jag är supernoga med vilka produkter jag använder så här kommer mina favoriter.

Schampoo art of hairBalsam art of hair

HOW TO USE SCHAMPOO: Schamponera ska man göra 2 gånger (ny information för mig) – fokuserar på hårbotten när du schamponerar och dra sedan ut resten i längderna. Schamponera en gång, skölj ur och schamponera sedan igen. Den här grejen är revolutionerande! För när jag frågade på min Instastory häromdagen om hur jag ska hålla mitt hår så rent som möjligt då jag upplever att det blir fettigt dag 2 jag tvättat det så fick jag som tips att tvätta håret noggrannare. Jag har gjort det nu två gånger sedan dessoch det är sådan skillnad.

HOW TO USE HAIR MASK: Schampo öppnar upp hårstrået och rengör. Hårinpackning går in med näring. Balsam stänger hårstrået. Hårinpackning ska alltså tas efter schampoo och innan balsam. Hårinpackning ska appliceras som balsam. I längderna. Har man extremt torr botten kan man ha det i botten med.

HOW TO USE CONDITIONER: Krama ut vattnet från håret innan du balsamerar. Och när det kommer till balsam ska du fokusera på längderna och liksom dra ut det som att du masserar in ansiktet med lotion. Viktigt GNUGGA inte utan dra ut balsamet medhårs!

Efter att jag har tvättat håret och kommit ut ur duschen använder jag denna produkt. ORIBE – priming lotion leave in conditioner. Ta en typ 10 krona guldmynt och ha i handdukstorkat hår i längderna. Denna produkt skyddar håret (värmeskydd), ger fukt och vård och gör så styling håller bättre. Detta var min frisörsalongs bäst sålda produkt under 2019. Denna produkt är underbar. Har haft den i ett halvår typ.

När topparna känns torra så ska den här oljan vara magisk. Jag har inte testat den ännu men ska göra det nu då min frisör rekommenderade den. Shu Uemura – Essence absolue nourishing protective oil. Ta ett pump och ha i blött hår HELST när man har skandinaviskt hår som mig. Man kan även ha lite i torrt hår men helst inte om man har skandinaviskt hår som sagt. Denna produkt rekommenderas endast för mig med hairtalk/ löshår att ha i löshårets toppar och ej i mina egna hår. Det kan enkelt bli fettigt om jag har det i mitt egna hår.

Bra värmeskydd: Mystify restyling spray från ORIBE

En viktig tumregel för värmeskydd är att ej ha värmeskydd i övre delen av håret. Det blir lättare fettigt samt du lockar ju sällan håret upptill. En annan grundregel är att när du har lagt i värmeskydd och använt värme är de värmeskyddet förbrukat. Så tvättar du håret, har i värmeskydd och fönar håret och sedan ska locka eller platta det efteråt bör du ha i värmeskydd igen. Hänger ni med? Detta värmeskyddet är GRYMT!

ORIBE – dry texturing spray

Sist men inte minst vill jag tipsa om den här produkten. Det är som en hårspray fast mycket mycket ”lättare” i konsistensen vilket är perfekt om man som mig inte gillar hårspray speciellt mycket – den här produkten är UNDERBAR. Har använt den i flera år.

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna