Hey girl!

Vi är dina nya bästa tjejkompisar, din clique. Det här är en plats där DU står i centrum! Här hjälper vi varandra med allt från högt till lågt. Min svärmor går mig på nerverna (we feel you), jag vet inte vad jag ska ha på mig (we got you), jag vill investera mina pengar men vet inte hur? (we understand you), jag är intresserad av en kille vad ska jag göra? (lets talk about it), vad fan ska jag laga till middag? (let’s figure it out).

Vad ska jag göra?

Vad ska man göra för att hitta rätt väg i karriären? Hur ska man veta vad man vill jobba med?

/ Jen21p

4 svar

  1. Dette er virkelig så vanskelig, men du kanskje kan skrive ned noen saker som du gillar å gjøre – Hva gjør du når du skal ha kul, hvilken aktivitet får deg til å glemme tid og sted? Hva gjør deg glad? Det kan være alt fra trening til ritning, eller scrolle på Pinterest.com. Eller så kanskje du liker å lese bøker? Når du har funnet ut hva du synes er gøy, og som du liker, så kan du kanskje booke en time hos en karriere-veileder? Det finnes ofte mange mulige jobber/karrierer som man kanskje ikke engang har tenkt på, og en karriereveileder kan hjelpe deg å finne ut hvilke yrker som passer best dine interesser.

  2. Testa dig fram! Det är helt omöjligt att veta om man inte testar lite olika yrken eller praktikplatser kanske? Då vet man ju lite vad man tycker är roligt och inte. Jag tycker absolut inte att man ska hoppa på en utbildning bara för att om man inte vet vad man vill plugga till!

  3. Jag tycker det är viktigt att komma ihåg att man inte måste veta vad man vill. Idag kanske du vill börja plugga & börjar göra det – men lagom till du tar examen kanske du vill något helt annat! Det är helt okej att känna så. Prova. Gör om. Gör igen. Gör något annat. Byt karriär helt. Vad du än tar dig för och provar kommer ge dig nya erfarenheter, kunskaper och ge dig chans att växa i dig själv.

  4. Försök lyssna inåt, vad är det du tycker är roligt? Vad kan få dig att helt glömma bort tid och rum? Försök sedan att hitta något där det finns inslag av detta. Och försök tona ner hur viktigt valet ska vara – du kan ändra dig 500 gånger genom livet. Du behöver inte välja en bana och sen stick to it tills du går i pension. När jag valde yrke gick jag först på tråkiga (men för mig viktiga) grundprinciper. Jag ville ha ett måndag-fredags jobb, 8-17 och flexibla arbetstider. I och med det gick ju en del yrken bort men det var väldigt viktigt för mig att arbetet just såg ut så. Sen började jag fundera på vad jag tycker om, och då jag gärna ville jobba med mjuka värden och människor hamnade jag inom HR som hade de kvaliteter jag ville ha av ett jobb. Dels det jag tycker är roligt, men också flexibla tider och jobb under dagar med lediga kvällar och helger. Jag trivs jättebra nu, men är 100% säker på att jag inom 10 år kommer vilja prova på ett annat yrke. Så prova något, som du är nyfiken på, och funkar det inte kan du alltid gå vidare. Kram!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

YOUR POSTS

Smycken!!!

Hi girls!! Jag konfirmerar mig i sommar och behöver tips på smyckesidor. Som säljer alla typer av

NEWSLETTER

Jag vill att DU ska vara en del av min clique. Signa upp dig här, jag hör av mig snart! 

Xoxo, Hanna